ALL MY SCARS VANISH IN THE WIND

Angélica Restrepo, Carlos Velandia
Columbia, 2022
14 min.

Printre amintiri deopotrivă intruzive și căutate, o femeie aude o invocație neliniștitoare ce vine din străfundurile ființei sale. Un strigăt de ajutor enigmatic, care devine treptat inteligibil, o ghidează către rana originară și către copilul din sine, transformându-se în propriul său protector.

Anumite întrebări legate de teritoriul reprezentării încep să devină recurente în cinemaul experimental contemporan. „Cum anume reprezentăm un spațiu abstract?”, sau „Cum putem reprezenta o traumă astfel încât ea să nu fie (re)traumatizantă?”. În All My Scars Vanish in the Wind, Angélica Restrepo și Carlos Velandia găsesc un răspuns încrucișat: folosindu-se de o înfățișare ingenioasă a memoriei afective – o narațiune textuală non-lineară, ce sare între amintiri episodice, dar și o formulă vizuală, care face apel la amintirea spațială și tactilă a unui apartament – co-regizorii reconstituie mărturia unei supraviețuitoare a abuzului domestic, stilistica pointilistă a graficii 3D denotând o senzație de împrăștiere (a gândurilor, a amintirilor, a emoțiilor). (Flavia Dima)

Data proiecție și locație

Joi, 28 Septembrie | 18:00

Cinemateca Eforie, Strada Eforie 2
Cumpără bilet

Premii și festivaluri

Angélica Restrepo

Angélica Restrepo este o cineastă de origine columbiană, care a absolvit Facultatea de Film și Televiziune a Universității Naționale din Columbia. Munca sa se împarte între new media și scenografie. Aceasta a făcut parte și din departamentul de scenografie al filmului Memoria de Apichatpong Weerasethakul și al seriei web Selección Natural.

Carlos Velandia

Carlos Velandia este un curator de film și cineast a cărui activitate se concentrează asupra temelor feminismului, anticolonialismului, animației extinse și noilor tehnologii. Filmele sale au fost premiate în cadrul ZINEBI – International Festival of Documentary and Short Film of Bilbao și New Directors / New Films, și au fost prezentate la festivaluri precum Annecy International Animation Festival, Vancouver International Film Festival și Internationale Kurzfilmtage Winterthur. Lucrările sale au fost expuse și în muzee columbiene, precum Museo la Tertulia, Museo Rayo și la Cinemateca din Bogotá.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție
  • DISTRIBUȚIE: Luz Mery Guzmán
  • SCENARIU: Angélica Restrepo, Carlos Velandia
  • IMAGINE: Angélica Restrepo, Carlos Velandia
  • MONTAJ: Angélica Restrepo, Carlos Velandia
  • DESIGN DE SUNET & COLOANĂ SONORĂ: Carlos Velandia
  • PRODUCĂTORI: Angélica Restrepo, Carlos Velandia
  • PRODUS DE : EXPERIMENTA

Against Invisibility

Toate filmele →

SENSITIVE CONTENT

Narges Kalhor | Durata 8 min.

În 2022, după moartea lui Mahsa Amini în tot Iranul au izbucnit proteste în favoarea drepturilor femeilor și împotriva autoritarismului, acestea fiind reprimate violent de către regimul de la Teheran. Folosind filtrele de conținut de pe social media ca o metaforă centrală, Sensitive Content explorează statutul martorului în epoca modernă, precum și modul în care documentăm nesupunerea civică și evenimentele istorice.

NOCTURNE FOR A FOREST

Catarina Vasconcelos | Durata 16 min.

În Portugalia secolului al 15-lea, un grup de călugări catolici construiește un zid de fortificare împrejurul unei păduri, interzicându-le femeilor să treacă de acesta.

MAST-DEL

Maryam Tafakory | Durata 17 min.

Două femei într-un pat. Vântul bate în fereastră, iar una dintre ele își amintește de o veche întâlnire la cinema. Un cântec de dragoste care n-ar trece niciodată de cenzură, Mast-del vorbește despre corpuri și dorințe interzise atât în interiorul, cât și în afara cinematografiei iraniene de după revoluție.

JILL, UNCREDITED

Anthony Ing | Durata 18 min.

Una dintre cele mai prolifice actrițe de figurație din întreaga lume, Jill Goldston a rămas până acum relativ necunoscută, în ciuda unei filmografii impresionante. Filmul de montaj al lui Anthony Ing recuperează imaginea și opera sa într-o manieră emoționantă, sărbătorind atât contribuțiile ei artistice, cât și cinematografia modernă și cultura pop.

BEAR

Morgane Frund | Durata 19 min.

Un proiect aparent inofensiv - digitizarea arhivelor unui cineast amator care și-a făcut un hobby din filmarea urșilor - se transformă într-un proces cu totul diferit atunci când aceste imagini dezvăluie mai mult decât simple peisaje naturale. O reflecție asupra puterii privirii și a violenței sale voyeuriste.

ALL MY SCARS VANISH IN THE WIND

Angélica Restrepo, Carlos Velandia | Durata 14 min.

Printre amintiri deopotrivă intruzive și căutate, o femeie aude o invocație neliniștitoare ce vine din străfundurile ființei sale. Un strigăt de ajutor enigmatic, care devine treptat inteligibil, o ghidează către rana originară și către copilul din sine, transformându-se în propriul său protector.

Meniu