Corporeal Red abordează problema monetizării terenurilor, concentrându-se pe extracția și prelucrarea de bauxită. Lucrarea video propune o lectură critică a unui peisaj în ruină, precum și a ecologiilor sociale de care acesta amintește, încercând să traseze o legătură directă între materialitatea lor mizerabilă și sistemul extractivist și colonial al capitalismului contemporan.
Geopolitic vorbind, nu există peisaje naive. Și niciun peisaj nu poate evada geopoliticii. Rezistând unei tentații calofile, Anca Bucur privește fățiș „nămolul roșu”, acea prelungă urmă a exploatării bauxitei din Africa de Vest până-n Europa de Est. Privindu-l, cineasta vede, de fapt, — și arată și deplânge — pământul sângerând, imaginea unei ficțiuni convenabile (pământul ca viață continuă), dar și ficțiunea unei imagini convenabile (întinderea nesfârșită de pământ ca o priveliște senină), amândouă aflate în pragul sfârșitului. (Călin Boto)
Anca Bucur este o artistă vizuală și scriitoare stabilită la București. Și-a finalizat studiile în 2018 în cadrul Universității din București, având o pregătire în literatură și studii culturale. Activitatea ei artistică se bazează pe cercetare și cuprinde registre și medii diferite, printre care obiecte, video, sunet și text. Recent, aceasta s-a concentrat pe cercetarea materialității socio-economice a pământului și a corpului în raport cu spații și istorii locale. Este interesată de potențialul epistemologic și politic al operei de artă. Anca este, de asemenea, autoarea mai multor texte apărute în volume colective și editor la editura frACTalia.