DREAM

Arthur & Corinne Cantrill
Australia, 1966
4 min.

Un film de animație bazat parțial pe o serie de gravuri în picătură uscată (Movements și Combats) realizate de către gravorul australian Charles Lloyd pe tema agresiunii în societate. Compoziția sonoră realizată de Arthur Cantrill este un amestec de percuție și de pian modificat (ciupituri și lovituri de corzi și de clape, interpretate de Arthur Cantrill), efecte sonore (printre care și respirația) și râsete de copii modificate electronic, toate înregistrate pe un magnetofon Nagra cu două benzi și transferate pe benzi magnetice de 16 mm, care au fost mixate într-un studio de sunet profesionist, unde, pentru unele secțiuni, a fost adăugată și reverberație.

Data proiecție și locație

Sâmbătă, 30 Septembrie | 16:00

Cinemateca Eforie, Strada Eforie 2
Cumpără bilet

Do Movies Dream of Electric Sheep?: Filme din Arhiva Berlinale Forum Expanded și Arsenal Institute

Toate filmele →

AKIYA

Jonna Kina | Durata 5 min.

În Akiya, un magnetofon redă un cântec care povestește despre numărul tot mai mare de case și clădiri abandonate din Japonia. Această poveste contemporană ne este prezentată în stilul antic al Noh, o formă tradițională de teatru japonez.

MANGOSTEEN

Tulapop Saenjaroen | Durata 41 min.

Mangosteen spune povestea lui Pământ, un tânăr care se întoarce în orașul său natal, Rayong, unde sora sa, Cerneală, deține o fabrică de procesare a fructelor. În timpul unei întâlniri pur obișnuite, Pământ își dă seama că definiția sa pentru „viitor” este una profund diferită de cea a surorii sale.

DARK ADAPTATION

Chris Gehman | Durata 14 min.

Dark Adaptation continuă explorarea tehnicilor de optică experimentală pe care Chris Gehman a început-o în Refraction Series (2008). Utilizând materiale simple, de uz cotidian, Gehman produce imagini bogate și surprinzătoare ale unor culori prismatice pure, aflate în mișcare.

ENTHUSIASM

Anja Dornieden, Juan David González Monroy | Durata 8 min.

Un film cu o pisică.

PHANTOM

Matthias Müller | Durata 5 min.

Phantom pare să provină direct din tărâmul spiritelor; este o fantezie colorată în roșu-sânge despre ceea ce se află dincolo de perdelele care aparent îi separă pe cei vii de cei morți.

DREAM

Arthur & Corinne Cantrill | Durata 4 min.

Un film de animație bazat parțial pe o serie de gravuri în picătură uscată (Movements și Combats) realizate de către gravorul australian Charles Lloyd pe tema agresiunii în societate.

Meniu