FEEL THE HEAT

Pasi Autio
Finlanda, 2022
9 min.

Noaptea, în pădure, o discotecă cu un singur om – luminile clipesc, păsările cântă, dansul continuă, iar timpul devine irelevant. După ce atmosfera din pădure își atinge apogeul, ea începe să scadă liber și necontrolat. Noaptea nu poate continua la nesfârșit, iar, dimineața, ni se dezvăluie realitatea înconjurătoare.

Ți-ai dorit vreodată să samplezi zumzetul unei muște sau cântecul unei păsări, apoi să le transformi într-un beat abstract pe care să dansezi într-o pădure întunecată care amintește de „The Black Lodge” din Twin Peaks? Dacă răspunsul este da, atunci Feel the Heat al lui Pasi Autio este tot ce ți-ai dorit vreodată și chiar mai mult. O extravaganță cu neoane, la modul „lasă totul să curgă”, „fii ciudat”, „dansează ca și cum nimeni nu se uită”. O comuniune cu natura sau o meditație sălbatică întru entități abstracte? Dansul se transformă într-o lamentație. Pădurea de neon a fost tăiată. (Emil Vasilache)

Data proiecție și locație

Miercuri, 27 Septembrie | 18:00

Cinemateca Eforie, Strada Eforie 2
Cumpără bilet

Premii și festivaluri

Pasi Autio

Pasi Autio trăiește și lucrează la Helsinki. Lucrează cu fotografie, imagini dinamice și sunet. Cele mai recente lucrări ale sale se preocupă de interacțiunea dintre mintea umană și mediul înconjurător; se concentrează pe lucruri aparent simple, dar complexe. În prezent, este interesat în mod special de realități în care imaginația și realismul se amestecă în noi combinații.

  • Fișa tehnică
  • PERFORMER/COREGRAFIE: Saku Koistinen
  • SCENARIU/REGIE/CINEMATOGRAPHER, EDITOR, SUNET: Pasi Autio
  • VOCI: Ive Riihimäki, Mia Hilosuo, Mirella Hautamäki
  • EFECTE DE SUNET: Yle Arkisto
  • LUMINI: Pasi Autio, Saku Koistinen

Ruins of the Future

Toate filmele →

VISION OF PARADISE

Leonardo Pirondi | Durata 16 min.

Hărțile secolului al XV-lea puteau să reprezinte uneori și realul și imaginarul. Visão do Paraíso pleacă de la o expediție în căutarea unei insule mitice din „Lumea Nouă” și analizează puterea imaginației umane și a simulărilor computerizate de a construi noi medii și de a extinde frontierele lumii fizice către o altfel de „Lume Nouă”.

THE VEILED CITY

Natalie Cubides-Brady | Durata 13 min.

The Veiled City este o simfonie urbană cu accente științifico-fantastice și inspirată de Marele Smog din Londra anului 1952. Realizat din imagini de arhivă, filmul ia forma unor scrisori fictive dintr-un viitor post-apocaliptic. Suntem invitați să înțelegem smogul prin prisma urgenței climatice din prezent și a destinului nostru global.

THE SECRET GARDEN

Nour Ouayda | Durata 27 min.

Locuitorii unui oraș se trezesc într-o dimineață și constată că străzile și piețele sunt invadate de copaci, plante și flori necunoscute. În timp ce Camelia și Nahla investighează originile acestor creaturi noi și ciudate, încep să se petreacă evenimente ciudate și misterioase.

FEEL THE HEAT

Pasi Autio | Durata 9 min.

Noaptea, în pădure, o discotecă cu un singur om - luminile clipesc, păsările cântă, dansul continuă, iar timpul devine irelevant. După ce atmosfera din pădure își atinge apogeul, ea începe să scadă liber și necontrolat. Noaptea nu poate continua la nesfârșit, iar, dimineața, ni se dezvăluie realitatea înconjurătoare.

CENTER, RING, MALL

Mateo Vega | Durata 17 min.

Un triptic pe mai multe voci ce trece prin locuri periferice ale infrastructurii urbane: un centru de date, o șosea de centură și un mall abandonat. Toate cele trei locuri au fost construite în virtutea unor anumite moduri de a înțelege lumea: viziuni ale viitorului și promisiuni ale progresului născute sub influența SUA, viziuni care nu s-au dovedit a fi nimic din utopiile simulate.

BLISS.JPG

Emily Rose Apter & Elijah Stevens | Durata 9 min.

Un jurnal de călătorie prin terenurile familiare și nefamiliare ale peisajelor digitale. Îmbinând filmări pe 16 mm ale unor fundaluri de ecran cu peisaje sonore ce provin din locuri de extracție tehnologică - exploatări de metale prețioase, turnătorii, fabrici de microprocesare și ferme de date - Bliss.jpg excavează și examinează locurile geologice și geografice în care se produc lumile noastre virtuale.

Meniu