Într-o vreme a mișcărilor ce promovează pozitivitatea corporală, filmul aduce un omagiu reprezentării populare a corpului masculin, cu care regizorul are o relație între dragoste și ură. Printr-o serie de imagini culese de pe internet și din alte locuri (așa-zisele „net found footage”), este pusă sub semnul întrebării obsesia noastră culturală pentru standardele nerealiste de frumusețe.
Simultan o critică și un omagiu adus corpului hiper-masculin, Les Dieux du supermarché surprinde stereotipul atât de socializat, ultrafetișizat și de multe ori nechestionat al corpului bărbătesc atletic și fără păr – văzut ca un simbol al virilității și dezirabilității, ca obiect al dorinței manifestate extern, dar și intern. Un astfel de corp poate conduce, prin voaiorism, la contemplare, dar și la autoflagelare, atunci când nu ești tu cel care îl deține. Filmul lui Alberto Gonzales Morales este un eseu video despre trezirea sexuală, despre homofobia internalizată și despre dismorfia corporală la care se ajunge prin intermediul consumului nemediat al imaginii acestui corp, imagine prezentă pretutindeni, de la supermarketuri la pornografie. (Emilian Lungu)
Alberto Gonzalez Morales (sau AGM) este un regizor de film și inginer de sunet din Elveția. În prezent, urmează un program licență în cinema (specializarea sunet) în cadrul HEAD – Genève (Haute école d’art et design).