JILL, UNCREDITED

Anthony Ing
UK, Canada, 2022
18 min.

Una dintre cele mai prolifice actrițe de figurație din întreaga lume, Jill Goldston a rămas până acum relativ necunoscută, în ciuda unei filmografii impresionante. Filmul de montaj al lui Anthony Ing recuperează imaginea și opera sa într-o manieră emoționantă, sărbătorind atât contribuțiile ei artistice, cât și cinematografia modernă și cultura pop.

Arareori ne atrag atenția actorii de figurație – aceste prezențe trecătoare, blocate în câmpul periferic, care există în cadru pentru a oferi credibilitate și coerență spațiului narativ. Jill, Uncredited este atât un elogiu al acestor figuri, însumate în titulara Jill, cât și un exercițiu, o invitație de a privi cadrul cinematografic într-o manieră diferită, care inversează ierarhiile obișnuite ale privirii și chestionează arhetipul personajului de fundal și acțiunile care-l fac să treacă neobservat. De la producții de serie B sau pentru televiziune la filme regizate de mai-marii canonului universal (printre care Hitchcock, Schlesinger, Corman, Lynch, ba chiar și Kate Bush!) și trecând printr-o vrie de epoci istorice, Jill pășește, Jill aleargă, Jill aplaudă, Jill dansează, Jill e martora istoriei cinemaului modern. (Flavia Dima)

Data proiecție și locație

Joi, 28 Septembrie | 18:00

Cinemateca Eforie, Strada Eforie 2
Cumpără bilet

Premii și festivaluri

Anthony Ing

Anthony Ing este un/o cineast/ă și compozitor/oare de origine britanică și chinez-canadiană, a cărui/ei activitate explorează artefacte culturale preexistente, concentrându-se în mod particular pe relația dintre dintre identitate și interpretare. Co-fondator/oare a(l) companiei de producție Loop, Anthony a produs din 2014 încoace mai multe proiecte de film și de televiziune coordonate de către artiști, care au obținut premii în cadrul BFI London Film Festival, premiilor Grierson și British Independent Film Awards.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție
  • DISTRIBUȚIE: Jill Goldston
  • PRODUCĂTORI: Catherine Bray, Anthony Ing, Charlie Shackleton
  • COLOANĂ SONORĂ: Anthony Ing
  • MIXAJ MUZICAL: Jake Jackson
  • DESIGN DE SUNET: Tom Jenkins
  • PRODUS DE: Loop

Against Invisibility

Toate filmele →

SENSITIVE CONTENT

Narges Kalhor | Durata 8 min.

În 2022, după moartea lui Mahsa Amini în tot Iranul au izbucnit proteste în favoarea drepturilor femeilor și împotriva autoritarismului, acestea fiind reprimate violent de către regimul de la Teheran. Folosind filtrele de conținut de pe social media ca o metaforă centrală, Sensitive Content explorează statutul martorului în epoca modernă, precum și modul în care documentăm nesupunerea civică și evenimentele istorice.

NOCTURNE FOR A FOREST

Catarina Vasconcelos | Durata 16 min.

În Portugalia secolului al 15-lea, un grup de călugări catolici construiește un zid de fortificare împrejurul unei păduri, interzicându-le femeilor să treacă de acesta.

MAST-DEL

Maryam Tafakory | Durata 17 min.

Două femei într-un pat. Vântul bate în fereastră, iar una dintre ele își amintește de o veche întâlnire la cinema. Un cântec de dragoste care n-ar trece niciodată de cenzură, Mast-del vorbește despre corpuri și dorințe interzise atât în interiorul, cât și în afara cinematografiei iraniene de după revoluție.

JILL, UNCREDITED

Anthony Ing | Durata 18 min.

Una dintre cele mai prolifice actrițe de figurație din întreaga lume, Jill Goldston a rămas până acum relativ necunoscută, în ciuda unei filmografii impresionante. Filmul de montaj al lui Anthony Ing recuperează imaginea și opera sa într-o manieră emoționantă, sărbătorind atât contribuțiile ei artistice, cât și cinematografia modernă și cultura pop.

BEAR

Morgane Frund | Durata 19 min.

Un proiect aparent inofensiv - digitizarea arhivelor unui cineast amator care și-a făcut un hobby din filmarea urșilor - se transformă într-un proces cu totul diferit atunci când aceste imagini dezvăluie mai mult decât simple peisaje naturale. O reflecție asupra puterii privirii și a violenței sale voyeuriste.

ALL MY SCARS VANISH IN THE WIND

Angélica Restrepo, Carlos Velandia | Durata 14 min.

Printre amintiri deopotrivă intruzive și căutate, o femeie aude o invocație neliniștitoare ce vine din străfundurile ființei sale. Un strigăt de ajutor enigmatic, care devine treptat inteligibil, o ghidează către rana originară și către copilul din sine, transformându-se în propriul său protector.

Meniu