MANGOSTEEN

Tulapop Saenjaroen
Thailanda, 2022
41 min.

Mangosteen spune povestea lui Pământ, un tânăr care se întoarce în orașul său natal, Rayong, unde sora sa, Cerneală, deține o fabrică de procesare a fructelor. În timpul unei întâlniri pur obișnuite, Pământ își dă seama că definiția sa pentru „viitor” este una profund diferită de cea a surorii sale. Cu cât acesta încearcă să se implice mai mult în afacerea cu sucuri de fructe, cu atât Pământ se simte mai inutil. În cele din urmă, Pământ decide să ia distanță de la activitatea familiei și își reia vechiul hobby, ajungând să scrie un roman violent, parapsihic, irațional, abstract, sângeros și nerealist. Alternând atât între direcțiile narative, cât și între limbi, Mangosteen țese un traseu sinuos printre etaje de fabrici și livezi. Filmul a fost filmat pe niște camere video Digital 8 vechi și nu urmează o logică narativă clară. Mangosteen este un film despre actul de a povesti, precum și despre idiosincraziile excentrice și surprinzătoare ale protagonistului său.

Data proiecție și locație

Sâmbătă, 30 Septembrie | 16:00

Cinemateca Eforie, Strada Eforie 2
Cumpără bilet

Do Movies Dream of Electric Sheep?: Filme din Arhiva Berlinale Forum Expanded și Arsenal Institute

Toate filmele →

AKIYA

Jonna Kina | Durata 5 min.

În Akiya, un magnetofon redă un cântec care povestește despre numărul tot mai mare de case și clădiri abandonate din Japonia. Această poveste contemporană ne este prezentată în stilul antic al Noh, o formă tradițională de teatru japonez.

MANGOSTEEN

Tulapop Saenjaroen | Durata 41 min.

Mangosteen spune povestea lui Pământ, un tânăr care se întoarce în orașul său natal, Rayong, unde sora sa, Cerneală, deține o fabrică de procesare a fructelor. În timpul unei întâlniri pur obișnuite, Pământ își dă seama că definiția sa pentru „viitor” este una profund diferită de cea a surorii sale.

DARK ADAPTATION

Chris Gehman | Durata 14 min.

Dark Adaptation continuă explorarea tehnicilor de optică experimentală pe care Chris Gehman a început-o în Refraction Series (2008). Utilizând materiale simple, de uz cotidian, Gehman produce imagini bogate și surprinzătoare ale unor culori prismatice pure, aflate în mișcare.

ENTHUSIASM

Anja Dornieden, Juan David González Monroy | Durata 8 min.

Un film cu o pisică.

PHANTOM

Matthias Müller | Durata 5 min.

Phantom pare să provină direct din tărâmul spiritelor; este o fantezie colorată în roșu-sânge despre ceea ce se află dincolo de perdelele care aparent îi separă pe cei vii de cei morți.

DREAM

Arthur & Corinne Cantrill | Durata 4 min.

Un film de animație bazat parțial pe o serie de gravuri în picătură uscată (Movements și Combats) realizate de către gravorul australian Charles Lloyd pe tema agresiunii în societate.

Meniu