SOFT TOUCH

Paige Mazurek
USA, 2023
11 min.

O baie existențială cu spumă prinsă între trecut, prezent și visare cu ochii deschiși, Soft Touch zăbovește asupra modului în care ne deplasăm prin tunelul vieții. Filmul celebrează atât cotidianului, cât și evadarea din el – toate întâmplându-se într-un neașteptat spațiu al ritualurilor americane.

Paige Mazurek explorează experiența surprinzător de intimă de a merge la spălătorie cu mașina. Spațiul liminal al unei spălătorii cu becuri RGB se dovedește a fi locul perfect pentru a disocia, atunci când timpul se dilată, iar delimitările spațiului sunt incerte; fiorul trecutului și al memoriei își face simțită prezența prin micile crăpături din țesătura temporală. Prezentul se pierde în urmă, într-o alunecare lină în amintire, în micile obiceiuri din copilărie, în micile senzații. Întâlnirea dintre texturi și acorduri senzoriale fac din filmul lui Mazurek o mică excursie psihedelică înlăuntrul sinelui, cauzată de poate cel mai neașteptat și plictisitor loc din lume. Odată cu ieșirea din spălătorie, totul pare intim și blând, ca un amurg. Spumă soft, atingere soft, traseu în timp soft. (Emilian Lungu)

Data proiecție și locație

Sâmbătă, 30 Septembrie | 21:00

Cinemateca Eforie, Strada Eforie 2
Cumpără bilet

Premii și festivaluri

Paige Mazurek

Paige Mazurek este o artistă multidisciplinară. Lucrările sale celebrează viața de zi cu zi, inspirându-se din observații asupra contextului american și din propria sa istorie personală. Memoria, atât cea individuală, cât și cea colectivă, este un element comun pentru întreaga sa operă. În 2011, aceasta a obținut o diplomă de licență de la School of the Museum of Fine Arts + Tufts University, iar în 2019 a absolvit un program de studiu al formelor de povestire audio de la Salt Institute for Documentary Studies din cadrul Maine College of Art. A fost artist rezident la Watermill Center din New York și la Haystack Mountain School of Craft din Maine. Provine din Baltimore, Maryland, și locuiește în prezent în Providence, Rhode Island.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție
  • REGIZOR/PRODUCĂTOR/CINEMATOGRAPHER/MONTAJ: Paige Mazurek
  • DESIGN DE SUNET: Paige Mazurek, Billy Wirasnik
  • MIXAJ DE SUNET: Billy Wirasnik
  • PRODUS DE: Paige Mazurek

Earthly Delights

Toate filmele →

SOFT TOUCH

Paige Mazurek | Durata 11 min.

O baie existențială cu spumă prinsă între trecut, prezent și visare cu ochii deschiși, Soft Touch zăbovește asupra modului în care ne deplasăm prin tunelul vieții. Filmul celebrează atât cotidianului, cât și evadarea din el - toate întâmplându-se într-un neașteptat spațiu al ritualurilor americane.

SLIMANE

Carlos Pereira | Durata 19 min.

Într-o Germanie dintr-un viitor nu foarte îndepărtat, persoanele queer au devenit și mai marginalizate și și mai amenințate. Într-o ultimă zi de iarnă, Omar este eliberat din închisoare și o vizitează pe Ava, fără să o anunțe de dinainte.

LUCID ROOM

Chiara Caterina | Durata 20 min.

Întorcându-se acasă după o despărțire, un tânăr se trezește într-o cameră goală. Gesturile și acțiunile sale îi umplu singurătatea, iar câteva obiecte îi oferă un confort temporar, până când îl cuprinde un somn adânc. Un vis lucid inițiază un ritual de vindecare.

GODS OF THE SUPERMARKET

Alberto Gonzales Morales | Durata 8 min.

Într-o vreme a mișcărilor ce promovează pozitivitatea corporală, filmul aduce un omagiu reprezentării populare a corpului masculin, cu care regizorul are o relație între dragoste și ură. Printr-o serie de imagini culese de pe internet și din alte locuri (așa-zisele „net found footage”), este pusă sub semnul întrebării obsesia noastră culturală pentru standardele nerealiste de frumusețe.

FLORES DEL OTRO PATIO

Jorge Cadena | Durata 15 min.

În nordul Columbiei, un grup de activiști queer se folosesc de extravaganță și de acțiuni performative pentru a denunța exploatarea catastrofală care se întâmplă în cea de-a treia cea mai mare mină de cărbune a țării.

DILDOTECTONICS

Tomás Paula Marques | Durata 16 min.

În timpul nostru prezent, Rebeca încearcă să creeze o colecție de dildo-uri ceramice cu caracter non-falic. În timpul Inchiziției, Josefa găsește un dildo pe care îl folosește într-o relație de dragoste interzisă cu Maria. Deși fiecare în alt timp, drumurile Rebecăi și ale lui Josefa ajung să se intersecteze.

Meniu