WHY ARE YOU IMAGE PLUS?

Diogo Baldaia
Portugalia, 2023
9 min.

Într-un sat mic și sărac, un Sfânt local domnește autoritar peste tărâmul abisului, împiedicând morții să vorbească cu apropiații lor care se află încă în viață. Ima, o fetiță moartă, încearcă să-l găsească pe Sfânt și să-i ceară să o lase să vorbească cu bunica sa dragă.

Why Are You Image Plus? este o redare tehnicolor a lumii de apoi, văzută prin ochii unei fetițe decedate. Cu o viziune inocentă, edulcorată și saturată, filmul urmărește încercarea de conectare spirituală dintre fetiță și bunica sa, care se află încă în viață. Totuși, portalul dintre lumi este păzit cu tot dinadinsul de un sfânt local, care împiedică comunicarea dintre cei vii și apropiații care le-au murit. Purtați prin diverse încercări creative de înduplecare a sfintei autorități urmărim o comedie mistică ce povestește despre singurătatea și alienarea spiritelor din lumea de apoi și dorința lor de a se regăsi cu cei dragi. (Emilian Lungu)

Data proiecție și locație

Joi, 28 Septembrie | 20:30

Cinemateca Eforie, Strada Eforie 2
Cumpără bilet

Premii și festivaluri

Diogo Baldaia

Diogo Baldaia s-a născut în Porto și a crescut în orașul Maia. A studiat la Escola Superior de Teatro e Cinema (ESTC/Lisabona), unde a absolvit o licență în regie de film și imagine. A urmat un masterat în arte vizuale la KASK (Ghent, Belgia). Înainte de a se întoarce în Portugalia, fiind în prezent stabilit la Lisabona, acesta a lucrat și locuit la Bruxelles. Filmele sale au fost premiate și prezentate în cadrul unor festivaluri naționale și internaționale de film precum Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam, Vienna Shorts, Oberhausen, IndieLisboa, etc.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție
  • DISTRIBUȚIE: Manuela Baldaia, Paulo Malafaia, Maria de Lourdes
  • SCENARIU: Diogo Baldaia
  • IMAGINE: Leonardo Simões
  • SUNET: Marcelo Tavares, Rafael Cardoso
  • MONTAJ: Diogo Baldaia
  • PRODUS DE: Diogo Baldaia

Heaven Can Wait

Toate filmele →

YOU MADE ME SEE THE SKY

Luis Esguerra Cifuentes | Durata 20 min.

Un grup de prieteni decide să viziteze o pădure de la marginea orașului, în ciuda avertismentelor și a restricțiilor cu privire la un mușchi bizar care a invadat recent zona. Ei se joacă, cântă și își etalează liber corpurile în acest spațiu în care realitatea se deformează treptat, împletindu-se cu poveștile, fanteziile și visele lor.

WHY ARE YOU IMAGE PLUS?

Diogo Baldaia | Durata 9 min.

Într-un sat mic și sărac, un Sfânt local domnește autoritar peste tărâmul abisului, împiedicând morții să vorbească cu apropiații lor care se află încă în viață. Ima, o fetiță moartă, încearcă să-l găsească pe Sfânt și să-i ceară să o lase să vorbească cu bunica sa dragă.

BIRDSONG

Anouk De Clercq | Durata 16 min.

Două păsări într-o lume diafană. Ele cheamă soarele în cântec, până ce o eclipsă scoate la iveală stelele. Birdsong este o încercare de a vedea în sfârșit începutul, o meditație asupra unei lumi care există fără noi, un paradis de după dispariția omului, un fel de dragoste la ultima vedere.

AQUERONTE

Manuel Muñoz Rivas | Durata 26 min.

La bordul unui feribot, mai mulți pasageri traversează un râu de pe un mal pe altul. Legănați de valuri, călătoria lor peste ape se prelungește la nesfârșit, țărmul de destinație se îndepărtează, iar magnitudinea spațiului se estompează. Poate că singura certitudine este mișcarea însăși.

ALEGRÍAS RIOJANAS

Velasco Broca | Durata 19 min.

Spovedania unui oftalmolog e întreruptă atunci când preotul său e nevoit să plece de urgență. După un accident fatal de mașină, sufletul nemuritor al oftalmologului ajunge într-un purgatoriu medieval populat de către creaturi grotești, stigme și diavoli.

Meniu