YOU MADE ME SEE THE SKY

Luis Esguerra Cifuentes
Columbia, Spania, 2023
20 min.

Un grup de prieteni decide să viziteze o pădure de la marginea orașului, în ciuda avertismentelor și a restricțiilor cu privire la un mușchi bizar care a invadat recent zona. Ei se joacă, cântă și își etalează liber corpurile în acest spațiu în care realitatea se deformează treptat, împletindu-se cu poveștile, fanteziile și visele lor.

Tú me hiciste ver el cielo este un film neo-pastoral și queer, în care organicul și anorganicul fuzionează. Un grup de persoane queer se aventurează într-o expediție în inima pădurii, încălcând limitele impuse de autorități și intrând într-o zonă contaminată cu licheni ce cresc și se extind incontrolabil, acaparând spațiul, dar, mai important, intoxicând mintea celor care îi ating. Totuși, atingerea queer produce un soi de fuziune, în dublă transgresiune – spațiul pădurii e retrocedat și absorbit de corp, ca mai apoi să fie perceput ca o matrice digitală, călduță și roșie, ce pâlpâie în întuneric ca un acasă la care te reîntorci. (Emilian Lungu)

Data proiecție și locație

Joi, 28 Septembrie | 20:30

Cinemateca Eforie, Strada Eforie 2
Cumpără bilet

Premii și festivaluri

Luis Esguerra Cifuentes

Luis Esguerra Cifuentes a studiat comunicare audiovizuală și multimedia, precum și comunicare și jurnalism în cadrul Universității La Sabana (Bogotá, Columbia). Între 2017 și 2018, acesta a lucrat ca asistent de selecție pentru Cartagena de Indias lFF (FICCI) și, între 2018 și 2020, a fost selecționer principal al Bogotá IFF, unde lucrează și în prezent ca selecționer. În 2019, a fondat compania de producție și distribuție Bruma Cine. Primul său scurtmetraj experimental, Lo Espeso (2018), a fost proiectat în cadrul mai multor festivaluri internaționale de film din Brazilia, Spania și Mexic și din alte țări. The Night Shatters My Shadows (2020), a fost prezentat în cadrul unor festivaluri precum cea de-a 42-a ediție a Havana FF și la cel de-al 12-lea UNAM IFF (FICUNAM).

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție
  • DISTRIBUȚIE: Ciara Echeverry, Lia Alean Hernández, Sebastián Rocha, Luna Gaviria, Juan Hincapié, Camilo Vargas, Henry Vallejo, Camilo Acosta
  • REGIE, ANIMAȚIE 3D, MONTAJ, COLORIZARE: Luis Esguerra Cifuentes
  • PRODUCĂTORI: Bruma Cine, Valentina Goelkel Cardona, Crisálida Cine, Rueda Sonido, Elías Querejeta Zine Eskola -EQZE-

Heaven Can Wait

Toate filmele →

YOU MADE ME SEE THE SKY

Luis Esguerra Cifuentes | Durata 20 min.

Un grup de prieteni decide să viziteze o pădure de la marginea orașului, în ciuda avertismentelor și a restricțiilor cu privire la un mușchi bizar care a invadat recent zona. Ei se joacă, cântă și își etalează liber corpurile în acest spațiu în care realitatea se deformează treptat, împletindu-se cu poveștile, fanteziile și visele lor.

WHY ARE YOU IMAGE PLUS?

Diogo Baldaia | Durata 9 min.

Într-un sat mic și sărac, un Sfânt local domnește autoritar peste tărâmul abisului, împiedicând morții să vorbească cu apropiații lor care se află încă în viață. Ima, o fetiță moartă, încearcă să-l găsească pe Sfânt și să-i ceară să o lase să vorbească cu bunica sa dragă.

BIRDSONG

Anouk De Clercq | Durata 16 min.

Două păsări într-o lume diafană. Ele cheamă soarele în cântec, până ce o eclipsă scoate la iveală stelele. Birdsong este o încercare de a vedea în sfârșit începutul, o meditație asupra unei lumi care există fără noi, un paradis de după dispariția omului, un fel de dragoste la ultima vedere.

AQUERONTE

Manuel Muñoz Rivas | Durata 26 min.

La bordul unui feribot, mai mulți pasageri traversează un râu de pe un mal pe altul. Legănați de valuri, călătoria lor peste ape se prelungește la nesfârșit, țărmul de destinație se îndepărtează, iar magnitudinea spațiului se estompează. Poate că singura certitudine este mișcarea însăși.

ALEGRÍAS RIOJANAS

Velasco Broca | Durata 19 min.

Spovedania unui oftalmolog e întreruptă atunci când preotul său e nevoit să plece de urgență. După un accident fatal de mașină, sufletul nemuritor al oftalmologului ajunge într-un purgatoriu medieval populat de către creaturi grotești, stigme și diavoli.

Meniu