Heaven Can Wait

De-a lungul secolelor, imaginarul vieții de apoi a reprezentat pentru artiști și gânditori o inepuizabilă sursă de fascinație, inspirând numeroase mitologii care continuă să influențeze cultura umanității până în prezent. Filmele din programul „Heaven Can Wait” apelează la simboluri extrase dintr-o varietate de mituri și tradiții iconografice pentru a deschide spectatorilor o fereastră către tărâmul spiritelor și al viselor, comentând, totodată, uneori subtil, alteori cu umor, asupra rolului pe care îl mai poate juca astăzi spiritualitatea într-o lume globalizată și hiper-digitalizată. În acest program, spirite, creaturi magice, sfinți și inocenți co-există alături de făpturi făcute din carne și oase, care plutesc într-o stare liminală între cer și pământ, între vis și trezie, în căutarea paradisului care va să vină și a liniștii sale primordiale. (Oana Ghera)

YOU MADE ME SEE THE SKY

Luis Esguerra Cifuentes | Durata 20 min.

Un grup de prieteni decide să viziteze o pădure de la marginea orașului, în ciuda avertismentelor și a restricțiilor cu privire la un mușchi bizar care a invadat recent zona. Ei se joacă, cântă și își etalează liber corpurile în acest spațiu în care realitatea se deformează treptat, împletindu-se cu poveștile, fanteziile și visele lor.

WHY ARE YOU IMAGE PLUS?

Diogo Baldaia | Durata 9 min.

Într-un sat mic și sărac, un Sfânt local domnește autoritar peste tărâmul abisului, împiedicând morții să vorbească cu apropiații lor care se află încă în viață. Ima, o fetiță moartă, încearcă să-l găsească pe Sfânt și să-i ceară să o lase să vorbească cu bunica sa dragă.

BIRDSONG

Anouk De Clercq | Durata 16 min.

Două păsări într-o lume diafană. Ele cheamă soarele în cântec, până ce o eclipsă scoate la iveală stelele. Birdsong este o încercare de a vedea în sfârșit începutul, o meditație asupra unei lumi care există fără noi, un paradis de după dispariția omului, un fel de dragoste la ultima vedere.

AQUERONTE

Manuel Muñoz Rivas | Durata 26 min.

La bordul unui feribot, mai mulți pasageri traversează un râu de pe un mal pe altul. Legănați de valuri, călătoria lor peste ape se prelungește la nesfârșit, țărmul de destinație se îndepărtează, iar magnitudinea spațiului se estompează. Poate că singura certitudine este mișcarea însăși.

ALEGRÍAS RIOJANAS

Velasco Broca | Durata 19 min.

Spovedania unui oftalmolog e întreruptă atunci când preotul său e nevoit să plece de urgență. După un accident fatal de mașină, sufletul nemuritor al oftalmologului ajunge într-un purgatoriu medieval populat de către creaturi grotești, stigme și diavoli.

Meniu